Kategorichef

Den första Byggmax-butiken slog upp portarna 1993 och 17 år senare, 2010, noterades Byggmax Groups aktie på Stockholmsbörsen. Vi vänder oss i första hand till privatkonsumenter och i sortimentet hittar kunderna virke, golv, skivmaterial, trädgårdsprodukter, verktyg, färg, kakel och mycket mer för de vanligaste hemmafixarprojekten. Vi har etablerat en stark marknadsposition på gör-det-själv-marknaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Koncernen har en god lönsamhet och planerar att fortsätta att växa. Detta kommer att ske genom en enkel och effektiv operationell modell och fokuserad tillväxt inom butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling.

Vår affärsmodell är enkel. Vi säljer byggvaror och tillhörande produkter för hemmafixare till lägsta pris. Att handla hos oss ska vara snabbt, enkelt och schysst. Detta är vårt kundlöfte. Vårt koncept är också enkelt, kunden gör en del av jobbet och vi lovar lägst priser.

Vår vision är att bli bäst i världen för hemmafixarprojekt. Vårt kundlöfte är att vi ska vara på kundens sida genom hela hemmafixarprojektet. Därför erbjuder vi produkter av hög kvalitet till lägsta möjliga pris. Vi vill att våra kunder ska ha råd att uppfylla sina byggdrömmar och för att kunna erbjuda låga priser ser vi till att hålla låga kostnader. Tack vare ett noga utvalt butikssortiment kan vi köpa in stora volymer och hålla nere priset.

Inköpsavdelningen på Byggmax

Inköpsavdelningen är central för Byggmax framgång. Vi ansvarar för och följer sortimenten under hela produktlivscykeln. Detta inkluderar att förhandla avtal med leverantörer, hålla koll på konkurrenter och deras erbjudanden, sätta våra konsumentpriser på alla marknader, skapa marknadsaktiviteter, utveckla sortimentet och forma nya koncept och kategorier. Vi stöttar även butiker och kundtjänst. Resultatet av inköpsavdelningens arbete påverkar i hög grad Byggmax försäljning och lönsamhet, och vi hanterar både strategiskt och operativt inköp.

Rollen som kategorichef

Som Kategorichef på Byggmax blir du en av våra nyckelpersoner och ansvarar för ett av våra sex affärsområden inom inköp. Du kommer att driva och utveckla egna kategorier, leda ditt team och ha personalansvar för tre medarbetare. Det är ditt ansvar som Kategorichef att budgetera, uppnå nyckeltalen i budgeten, leda både det strategiska och operativa arbetet inom ditt affärsområde samt delta i och driva viktiga utvecklingsprojekt för Byggmax.

Du rapporterar direkt till inköpschefen och har personalansvar för inköparna inom ditt affärsområde.

Din profil

Vi söker en Kategorichef som vill vara med och bidra till Byggmax fortsatta framgångsresa. Allt vi gör återspeglar våra värderingar: tillsammans, ansvar, positiv attityd, respekt, roligt, engagemang och 100%. Du ska tycka att det är fantastiskt att vara en del av ett framgångsrikt lag, vara beredd att arbeta hårt och vara villig att bidra till att utveckla Byggmax mot vår vision att bli bäst i världen för hemmafixarprojekt.

• Gedigen erfarenhet av strategiskt inköp, gärna inom detaljhandeln.

• Goda ledaregenskaper.

• Bevisat affärssinne.

• Erfarenhet av förhandlingar.

• Akademisk utbildning är meriterande, men rätt arbetslivserfarenhet kan vara minst lika viktig.

• Erfarenhet från en centralstyrd kedjeorganisation är en fördel.

Och viktigast av allt; en Byggmaxare ska vilja vara fantastisk.

Ansökan

Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johan Emthén på johan.emthen@effso.se.

Välkommen med din ansökan!