Chef projektinköp

Enviro Systems, grundat 1994, är ett banbrytande företag som specialiserar sig på återvinning av gummi från däck genom pyrolys, en termisk nedbrytningsprocess. Vårt fokus ligger på att producera högkvalitativ kimrök (kolpulver), däckpyrolysolja och skrotmetall. Vi har uppnått en återvinningsgrad på 97 % för uttjänta däck (End of Life Tires). I samarbete med Michelin och Antin Infrastructure Partners bygger vi upp kapacitet för återvunna däck, och den första fabriken i Uddevalla förväntas vara klar 2024.

Företagskultur och värderingar

På Enviro Systems främjar vi en innovativ, start-up-miljö med en hög grad av öppenhet och en kultur som uppmuntrar initiativ. Vi värdesätter hållbarhet och strävar efter att skapa standardiserade och modulära lösningar för att möta efterfrågan och säkerställa effektivitet. Vår arbetskultur är lösningsorienterad och kreativ, med fokus på kvalitet och teknisk innovation.

Rollöversikt

Huvudmålet med rollen är att bidra till modularisering och uppskalning av infrastruktur ur ett projektsourcingperspektiv. Vi söker en dynamisk och erfaren Chef för Projektinköp, som ska ansluta sig till vårt team. Denna roll är avgörande för att representera inköpsorganisationen i projektutvecklingsfasen, säkerställa att alla sourcing-relaterade aktiviteter hanteras effektivt och anpassa nya projekt till kategorisourcingstrategier. Du kommer att leda projektinköpsteamet och samarbeta nära med olika team inom organisationen.

Placering: Göteborg, Sverige.

Nyckelansvar

  • Representera inköpsorganisationen i utvecklingsprojekt och ta fullt ansvar för alla inköpsrelaterade frågor
  • Säkerställa att inköpta komponenter och material i nya utvecklingsprojekt levereras i tid, med överenskommen kvalitet och inom budget, i linje med kategorisourcingstrategier
  • Utveckla sourcingleveranser i projektplaner och skapa interna best praxis-verktygslådor för projektinköp
  • Samarbeta med R&D för att utveckla prototypinköpsfunktionen/processen
  • Driva standardiseringsinsatser i utvecklingsprojekt för att minska kostnader och öka långsiktig flexibilitet
  • Introducera nya teknologier och materialinnovationsmöjligheter från leverantörsbasen i samarbete med kategorichefer
  • Arbeta med Supplier Quality Assurance-teamet för att säkerställa att leverantörsmål för att minska växthusgasutsläpp, juridisk och social efterlevnad inkluderas i nya produktutvecklingar
  • Utveckla och leda projektinköpsteamet, säkerställa att det uppfyller plattformskraven och är i linje med Enviros ambitiösa tillväxtplaner
  • Tillhandahålla tydlig information om upphandlingsaktiviteter i projektmöten
  • Övervaka och främja standardisering av komponenter i hela projekten i samarbete med kategorichefer, ingenjörer och projektteam
  • Delta i utvecklingen av leverantörsbasen för att säkerställa optimal prestation
  • Planera resurser för att säkerställa att teamet kan hantera plattformsutvecklingsportföljen effektivt
  • Förbättra teamets kompetensnivåer genom att utmana nuvarande färdigheter och komplettera med ytterligare nödvändiga färdigheter
  • Vidareutveckla arbetsmetoder inom företaget

Kandidatprofil

Du bör ha dokumenterad erfarenhet av att leda ett team av sourcing-specialister med hög drivkraft och en stark bakgrund inom taktisk sourcing/projektinköp och/eller projektledning inom teknik. Du behöver visa starka projektledningsförmågor och ha erfarenhet av att arbeta med tvärfunktionella team. Erfarenhet av internationell affärsmiljö och förhandlingar är väsentlig. Flytande engelska, både tal och skrift, samt goda kunskaper i ERP-system är ett krav. Bakgrund från EPC (Engineering, Procurement, Construction) är tungt meriterande.

Utbildning

Högre utbildning inom teknik, företagsekonomi, logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet är nödvändig för denna roll.

Personliga egenskaper

Vi söker en kandidat med ett strukturerat arbetssätt och hög integritet. Du bör ha en drivande och övertygande personlighet, vara en stark kommunikatör och beslutsfattare med utmärkta ledaregenskaper och förhandlingsförmåga.

Hur du ansöker

Om du är ett drivet och erfaret inköpsproffs som vill göra en betydande insats i ett hållbart och innovativt företag, vill vi gärna höra från dig. Skicka din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Enviro Systems är en arbetsgivare som värdesätter mångfald. Vi firar olikheter och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda.

Gå med i vår mission att revolutionera däckåtervinning och göra en positiv inverkan på miljön!