Nyheter 

Nytt kundcase: Analys av CO2e-avtryck hos Shiloh Industries

Att kunna mäta och förstå sitt klimatavtryck har blivit affärskritiskt i många branscher, särskilt i den så hårt konkurrensutsatta bilindustrin. EFFSO har hjälpt Shiloh Industries, en leverantör av stål och aluminiumkomponenter till bilindustrin, att göra CO2e-beräkningar på deras leverantörsbas ner på enskild leveransartikel. Läs här om hur det gick till och om nyttan Shiloh Industries haft av resultatet!

De senaste åren har fokuset och trycket på hållbarhet inom bilindustrin ökat dramatiskt vilket har tvingat såväl bil- och lastbilstillverkare och deras leverantörer att anpassa sig. Det bekräftas av Håkan Stavmyr, inköpschef på Shiloh Industries, i en intervju med EFFSO:

”Ett välutvecklat hållbarhetsarbete är inte bara en konkurrensfördel. Det håller på att bli en hygienfaktor, en absolut nödvändighet för att överleva som bolag och som leverantör till bilindustrin. Om du inte har kunskap om ditt och dina leverantörers CO2-avtryck kommer du att bli akterseglad. Det är helt enkelt affärskritiskt!”

Dura Shiloh, som i Sverige representeras av Shiloh Industries, är ett av bilbranschens leverantörer som länge haft hållbarhet som en integrerad del av sin strategi. Företaget är specialiserat på lättviktslösningar för att förbättra fordonens prestanda och minska deras miljöpåverkan. Bland produkterna finns pressade, formade och svetsade delar samt olika typer av stål och aluminiumkomponenter. Under hösten 2023 vände sig Shiloh Industries till EFFSO för att få hjälp med att mäta deras leverantörers miljöavtryck.

Här kan du läsa hela kundcaset och intervjun med Håkan Stavmyr. Är du nyfiken på fler kundprojekt som vi genomfört finns de att ta del av här!